+ Gestolen fiets teruggevonden op marktplaats

Geplaatst op 16 april 2010, om 18:27 uur

APELDOORN – Een Apeldoorner heeft met hulp van de politie zijn gestolen fiets weer terug, nadat hij deze op internet te koop zag staan. Een 17-jarige verdachte uit Apeldoorn is aangehouden.

De Apeldoorner zag een paar dagen nadat zijn fiets gestolen was, dat zijn fiets op internet te koop aangeboden werd. Hij alarmeerde de politie, waarna de 17-jarige verkoper is aangehouden. De jongen is overgebracht naar het politiebureau, waar hij een bekennende verklaring aflegde over de diefstal van de fiets. De fiets is weer in het bezit van de rechtmatige eigenaar en tegen de 17-jarige jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen van poging diefstal bij pinautomaat

APELDOORN – Een 60-jarige Apeldoorner raakte donderdagavond 15 april lichtgewond toen hij bij het geld pinnen op het Mercatorplein in Apeldoorn werd overvallen door een onbekende man. De politie is op zoek naar getuigen.

De beroving vond rond 21:30 plaats. De 60-jarige man stond geld te pinnen bij een geldautomaat toen hij plotseling werd vastgepakt door een onbekende man. Deze probeerde onder bedreiging van een steekvoorwerp geld af te pakken van de Apeldoorner. Er ontstond een worsteling tussen beide, waarna de overvaller op de vlucht sloeg en zonder buit het winkelcentrum op rende, richting de Koninginnelaan. De 60-jarige man liep enkele verwondingen op in zijn gezicht en is ter behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling mocht de man wel weer naar huis. Het signalement van de dader luidt: blanke man, tussen de 30 en 35 jaar oud, mager postuur en onverzorgd uiterlijk met een baard. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen de politie bereiken via 0900-8844.

Man aangehouden voor dealen harddrugs

APELDOORN – Politieagenten in burger hebben donderdag 15 april een 45-jarige man uit Apeldoorn op de Stationsstraat aangehouden nadat hij was betrapt op het dealen van harddrugs.

Bij zijn aanhouding om 12:45 uur bleek de man ruim twintig bolletjes cocaïne en heroïne en een behoorlijk geldbedrag in zijn bezit te hebben. Het geld en de harddrugs zijn in beslag genomen. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op en stelt een onderzoek in naar zijn dealgedrag en afnemers.

Minderjarige winkeldief aangehouden

APELDOORN – De politie heeft donderdag 15 april een 14-jarige jongen uit Apeldoorn verhoord over een winkeldiefstal bij een supermarkt aan Imkersplaats in Apeldoorn. De jongen was daar betrapt op het stelen van frisdrank en chocola.

De politie kreeg rond 13:00 uur de melding van de diefstal. De jongen was door het winkelpersoneel aangehouden nadat hij de supermarkt was uitgelopen zonder te betalen voor enkele blikjes frisdrank en chocola. De politie heeft de jongen overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De ouders van de jongen zijn ingelicht en hij wordt aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.