+ Hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld - GelreNieuws.nl

+ Hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld

Geplaatst op 16 april 2010, om 18:32 uur

PUTTEN – De politie heeft donderdag 15 april bij een bedrijfspand aan de Hoge Eng-Oost in Putten een hennepkwekerij aangetroffen. Er zijn ter plekke twee verdachten aangehouden.

De politie ging ter plaatse naar aanleiding van een melding. In een zeecontainer achter het pand werd een compleet ingerichte en in werking zijnde hennepkwekerij met zo’n 150 planten aangetroffen. In een andere zeecontainer lag allerlei hennepafval.  Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. De politie heeft een 50-jarige man uit Putten en een 27-jarige man uit Stroe aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Duo aangehouden voor winkeldiefstal

ERMELO – De politie heeft donderdag 15 april bij het treinstation van Ermelo twee mannen met de Poolse nationaliteit van 19 en 21 jaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het duo werd aangetroffen met diverse goederen in hun bezit die van diefstal afkomstig waren.

De politie kreeg omstreeks 17:00 uur de melding van een kledingwinkel aan de Stationsstraat in Ermelo dat er kleding was gestolen uit de winkel. De daders waren er vandoor gegaan. Naar aanleiding van hun signalement, trof de politie de twee mannen even later aan op het perron van het treinstation. Nadere controle wees uit dat zij in het bezit waren van meerdere goederen die vermoedelijk afkomstig waren van diefstal. Dit varieerde van kleding tot flesjes parfum. De verdachten werden aangehouden en zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek.

Insluiping woning

HARDERWIJK – Bij een woning aan de Salentijnerhout in Harderwijk vond donderdagochtend 15 april een insluiping plaats. Hierbij werd onder meer een laptop en een navigatiesysteem gestolen.

Een bewoonster ontdekte de insluiping bij thuiskomst. Men had de woning ’s ochtends bij vertrek onafgesloten achtergelaten. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Inbraak bij havenkantoor

HATTEM – In de nacht van woensdag op donderdag 15 april vond er een inbraak plaats bij het havenkantoor aan de Geldersedijk in Hattem. Er werden onder meer computerschermen en een geldbedrag weggenomen.

De inbraak werd ‘s ochtends gemeld. Men is het pand binnengekomen door een deur te forceren. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Autobrand, politie zoekt getuigen

EPE – Op donderdagavond 15 april stond er een auto in brand aan de Goeman Borgesiusstraat in Epe. De politie is op zoek naar getuigen.

De hulpdiensten kregen omstreeks 20:30 uur de melding van de brand. Een buurtbewoner had de brand al voor een groot gedeelte geblust. De brandweer bluste na. De politie stelde een onderzoek in en sluit brandstichting niet uit. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com