+ Hennepkwekerij ontdekt bij woningbrand - GelreNieuws.nl

+ Hennepkwekerij ontdekt bij woningbrand

Geplaatst op 15 april 2010, om 16:03 uur

APELDOORN – Bij een brand in een woning aan de Arnhemseweg in Apeldoorn werd woensdag 14 april een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er is een verdachte aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 16:15 uur de melding van de brand. Toen agenten ter plaatse arriveerden, kwam de rook uit het dak en de ventilatieroosters in de muren. Er was niemand thuis. De brandweer heeft een deur van de woning geforceerd om de oorzaak van de rookontwikkeling op te sporen. In de woning bleek een hennepkwekerij gevestigd. De brand was ontstaan in de elektriciteitsinstallatie van de kwekerij. De brandweer had het vuur snel onder controle. Er werden in verschillende vertrekken in totaal bijna 700 hennepplanten aangetroffen. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De energieleverancier kwam ook ter plaatse en constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. De huurder van de woning, een 39-jarige man uit Enschede, is later op de dag door de politie aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Ruim 300 bestuurders te hard door Apeldoorn

APELDOORN – De politie heeft woensdag 14 april op diverse locaties in Apeldoorn snelheidscontroles gehouden. Er reden totaal zo’n 300 bestuurders te hard.

De hoogst gemeten snelheid was op de Deventerstraat, waar bij een radarcontrole werd geregistreerd dat iemand 101 km/u reed waar maximaal 50 km/u is toegestaan. De rechter zal beslissen welke strafmaatregel deze persoon krijgt en of hij zijn rijbewijs moet inleveren.

De politie hield deze controles naar aanleiding van klachten van omwonenden. Op de Sluisoordlaan werd een hoogste snelheid van 81 km/u gemeten en op de Jachtlaan betrof dit  82 km/u. Op deze beide locaties is 50 km/u de maximaal toegestane snelheid. Op de Vondelsdreef was de hoogst gemeten snelheid 44 km/u, terwijl men hier maximaal 30 km/u mag.

Fietsen door rood is vragen om moeilijkheden

APELDOORN – De politie heeft woensdag 14 april een 15-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden nadat hij door rood was gefietst en zich daarna niet kon identificeren.

Agenten zagen dat de jongen omstreeks 15:15 uur op de kruising van de Jachtlaan met de Europaweg in Apeldoorn niet stopte voor het rode verkeerslicht. Hierop hielden zij de fietser staande om hem een boete geven. De jongen kon echter geen geldig identiteitsbewijs tonen en stelde zich niet bepaald meewerkend op. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar kwam zijn vader zijn identiteitskaart brengen. Met alsnog een boete voor het rode licht en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, kon de jongen even later weer naar huis.