+ Rijbewijs drankrijder ingevorderd

Geplaatst op 17 april 2010, om 11:57 uur

DIDAM – De politie heeft vrijdagavond 16 april een 39-jarige man uit Didam aangehouden op het Karrewiel in Didam op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de man omstreeks 22.25 uur op het Karrewiel staande voor een alcoholcontrole. Een blaastest ter plaatse wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 2,0 blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Aangehouden voor kweken van hennep

WINTERSWIJK – De politie heeft op vrijdagmiddag 16 april in een woning aan de Dwarsweg in Winterswijk een hennepkwekerij ontdekt.

De politie onderzocht het pand omstreeks 16.15 uur. In de woning werden 250 stekjes aangetroffen. De politie heeft de kwekerij ontmanteld.

De bewoner, een 34-jarige man, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongen negeert horecaverbod

DOETINCHEM – Tegen een 18-jarige jongeman uit de gemeente Bronckhorst wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij bleek in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 april zich toch in de Doetinchemse horeca te bevinden, terwijl hij een horecaverbod heeft.

De politie kreeg omstreeks 02.00 uur een melding dat de jongeman zich in een horecazaak bevond, terwijl hij een horecaverbod heeft. Eenmaal buiten werd hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

Stekjes van hennepplanten aangetroffen in auto

BREDEVOORT – De politie heeft vrijdag 16 april een 22-jarige inwoner van Ulft aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

De man werd vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur tijdens een verkeerscontrole op de Winterswijkseweg in Bredevoort staandegehouden omdat twee passagiers die bij hem in de auto zaten geen autogordel droegen. Bij het controleren van de auto werden 30 stekjes van hennepplanten aangetroffen. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Over de afhandeling van de zaak wordt contact opgenomen met de officier van Justitie.

Inbraak in lunchroom

DOETINCHEM – Bij een lunchroom aan de Doetinchemseweg in Doetinchem is in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 april ingebroken.

De inbraak werd zaterdagochtend ontdekt. De daders hebben een ruit vernield waarna ze uit het pand geld hebben weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Bij een naastgelegen pand werd ook geprobeerd om in te breken. Dit is niet gelukt. Wel werd hier een ruit vernield.