+ Sterke lucht leidt politie naar busje met kilo’s hennep

Geplaatst op 19 april 2010, om 18:31 uur

LOCHEM – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 19 april op de Zutphenseweg in Lochem drie mannen uit Zutphen en een man uit Lochem aangehouden omdat zij in het bezit waren van een grote hoeveelheid softdrugs.

De verdachten uit Zutphen (25, 27 en 30 jaar ) en een 28-jarige man uit Lochem werden omstreeks 04:00 uur aangehouden. Zij reden in een bestelbus op de Zutphenseweg richting Lochem, langs een politieauto. Tijdens het passeren van het busje roken de agenten een sterke henneplucht. De agenten reden achter het busje aan en gaven de bestuurder een stopteken. In de laadbak troffen de agenten zakken met hennep. De mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar zij werden ingesloten voor nader onderzoek. Het voertuig en de hennep, in totaal 7,5 kilo hennep en 470 koppen van hennepplanten zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Politie zoekt getuigen diefstal aanhanger

EEFDE – In de nacht van zaterdag op zondag 18 april is er aan de Meijerinkstraat in Eefde een aanhanger uit een tuin gestolen.

De aanhanger, met kenteken 99-VKZ-1, is vermoedelijk rond 02:30 uur gestolen waarna de verdachten met de aanhanger richting de IJssel reden. Een ooggetuige zag rond die tijd twee lange, slanke mannen met een aanhanger lopen. Zij droegen een zwarte jas en een gebreide muts.  De politie doet onderzoek naar de diefstal en vraagt mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de diefstal contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.

Navigatie uit auto gestolen

ZUTPHEN – In de nacht van zondag op maandag 19 april is er ingebroken in een auto aan de Henriëtte Polaklaan in Zutphen. Hierbij is een navigatiesysteem weggenomen.

De inbraak werd op maandagmorgen ontdekt. Er is een raam geforceerd om in de auto te komen. De politie doet onderzoek naar de diefstal.

Garageshop Harfsen derde keer doelwit inbraak

HARFSEN – In de nacht van zondag op maandag 19 april is er ingebroken in de shop van een garage aan de Lochemseweg in Harfsen. Het is de derde keer in een week dat hier wordt ingebroken.

De inbraak vond vermoedelijk tussen 02:10 en 02:45 uur plaats. De deur is geforceerd waardoor men binnen kon komen. Binnen zijn onder meer sigaretten weggenomen.

De politie doet onderzoek naar de inbraak en vraag mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met de inbraak contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.