+ Warnsvelder over de kop op A1

Geplaatst op 5 april 2010, om 11:06 uur

APELDOORN – De weersomstandigheden waren op de Eerste Paasdag 4 april niet best. In het verkeer ontstonden op de A1 onder Apeldoorn drie aanrijdingen die hiermee te maken hadden. Twee vrouwen zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De eerste aanrijding vond omstreeks 08.00 uur plaats. Twee Apeldoornse vrouwen reden met de auto richting Deventer. Ter hoogte van Apeldoorn-Zuid raakte de auto vermoedelijk door aquaplaning in een slip waardoor de bestuurster (37) de macht over het stuur verloor. De auto kwam via het talud op zijn kant in een sloot terecht. Een passant verleende eerste hulp en de hulpdiensten gingen met meerdere eenheden naar de opgegeven locatie. Het bleek moeilijk om de vrouwen uit de auto te bevrijden. Toen dit eenmaal gelukt was, zijn zij met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Later op de dag, omstreeks 16.40 uur raakten twee auto’s door een hagelbui in de berm. Een 27-jarige Rotterdamse raakte de macht over het stuur kwijt en belandde in de berm. Even verderop raakte een 23-jarige Warnsvelder ook in de problemen. Hij sloeg met z’n auto over de kop. De gealarmeerde hulpdiensten constateerden bij hem enkele lichte verwondingen maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Beide auto’s zijn weggesleept.

TV in brand gestoken

APELDOORN – De politie stelt een onderzoek in naar een geval van brandstichting. Onbekenden hebben zondagavond 4 april in de hal van een appartementencomplex aan de Viltmakersdonk in Apeldoorn een tv in brand gestoken.

Het incident werd even voor middernacht gemeld. Een kennelijk afgedankte tv die in de hal stond, is in brand gestoken. Dit zorgde voor de nodige rookontwikkeling. De brandweer heeft de hal gelucht en de politie vraagt getuigen.