Acht aanhoudingen voor reeks berovingen - GelreNieuws.nl

Acht aanhoudingen voor reeks berovingen

Geplaatst op 31 mei 2010, om 18:20 uur

APELDOORN – De politie heeft onlangs een onderzoek naar een serie gewelddadige berovingen in Apeldoorn afgerond. De berovingen vonden plaats tussen oktober 2009 en januari 2010. In totaal zijn er acht verdachten aangehouden.

Vier van hen worden verdacht van betrokkenheid bij de berovingen en één van diefstal uit een woning. De andere drie worden verdacht van heling.

Naar aanleiding van vier gewelddadige berovingen die plaatsvonden tussen oktober 2009 en januari 2010 heeft de politie met een speciaal rechercheteam een uitgebreid onderzoek ingesteld. De berovingen vonden plaats in het noordoostelijke gedeelte van Apeldoorn, vooral in de omgeving van het Apeldoorns kanaal. De slachtoffers werden veelal in de avond- of nachtelijke uren door hun belagers bedreigd met een wapen, de ene keer met een mes en een andere keer met een op een pistool gelijkend voorwerp.

Uit het onderzoek kwam een dadergroep naar voren die, in wisselende samenstelling, bij meerdere van deze berovingen betrokken was. Bij een huiszoeking bij één van de verdachten werd een spelcomputer aangetroffen. Deze bleek uit een woning gestolen te zijn.

De eerste aanhoudingen werden begin maart verricht. Vier jongemannen, waarvan één uit Deventer (19 jaar) en drie uit Apeldoorn (twee van 20 en één van 22 jaar) werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij vier berovingen. In de daarop volgende periode zijn nog vier mannelijke verdachten ( 20, 38, 50 en 51 jaar) uit Apeldoorn aangehouden. De 20-jarige jongeman wordt verdacht van diefstal uit een woning. De andere drie worden verdacht van heling.

Tijdens het onderzoek werden diverse goederen in beslag genomen die tijdens de berovingen buitgemaakt zijn, zoals mobiele telefoons. Ook is de aangetroffen spelcomputer in beslag genomen. Drie verdachten zijn na hun aanhouding voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld, maar na een aantal dagen op bevel van de officier van justitie weer in vrijheid gesteld. De andere verdachten zijn na verhoor heengezonden. Alle verdachten zijn in afwachting van een beoordeling van hun zaak door het Openbaar Ministerie.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com