+ Bonnen regen bij controle in gemeente Bronckhorst

Geplaatst op 4 mei 2010, om 19:00 uur

BRONCKHORST – De politie heeft donderdag 29 april op verschillende locaties in de gemeente Bronkhorst diverse verkeerscontroles gehouden. Dit onder meer naar aanleiding van klachten uit de omgeving.

De politie hield een snelheidscontrole op de N316, de Kruisbergseweg in Hengelo (Gld.). Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/h. Van de ruim 4000 passanten, reden zo’n 200 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheden betroffen 147 km/u van een automobilist en 168 km/u van een motorrijder.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op het fietspad aan de Doetinchemseweg in Zelhem werd ook gecontroleerd. Hier werden twee boetes uitgegeven aan bromfietsers voor de snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 58 km/u. Ook kregen twee andere bromfietsers een bekeuring voor het niet hebben van spiegels op hun voertuig.

In Ruurlo werden twee bestuurders van bestelauto’s bekeurd voor het niet hebben van een kentekenplaat op hun aanhangers.

In Neede kreeg een automobilist een boete voor het niet dragen van de autogordel.

Politie zoekt eigenaren gestolen fietsen station Wehl

WEHL – De politie in de regio Noord-Holland Noord heeft bij een onderzoek naar een fietsendief, in een loods meerdere gestolen fietsen aangetroffen. Tussen deze fietsen zijn vijf fietsen die zijn gestolen bij station Wehl tussen december 2009 en februari 2010.

Tussen november 2009 en maart 2010 zijn er bij station Wehl fietsen gestolen waarvan nog geen aangifte is gedaan. Politie Noord-Holland Noord is op zoek naar de eigenaren van deze fietsen. Het betreft : een zwarte gazelle damesfiets met bruine fietstassen, kraaltjes op de spaken van het voorwiel; een zwarte sparta damesfiets, gestolen in februari 2010 station Wehl; een zwarte dames pointer, gestolen in februari 2010 station Wehl.

Politie Noord-Holland Noord is op zoek naar de eigenaren. Wie al aangifte heeft gedaan hoeft niet te bellen. Mocht iemand zijn gestolen fiets in de omschrijving herkennen, dan wordt hij of zij verzocht contact op te nemen de politie Noord-Holland Noord, afdeling Duinstreek, via 0900-8844.

Hennepkwekerijtje ontmanteld

WINTERSWIJK – De politie heeft maandag 3 mei in een woning aan de M. Vasalistraat in Winterswijk een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er werden twee verdachten aangehouden.

In de woning werd op de zolder een hennepkwekerij met 20 hennepplanten aangetroffen. Eén van de verdachten, een 26-jarige vrouw uit Winterswijk, was op het moment van de ontmanteling in de woning aanwezig en werd aangehouden. De andere verdachte, een 26-jarige man uit Winterswijk, is later die middag op het politiebureau verschenen en aangehouden. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.