+ Motorrijder botst op boom door uitwijken voor auto

Geplaatst op 20 mei 2010, om 15:24 uur

ERMELO – Een 19-jarige motorrijder uit Hierden raakte woensdagavond 19 mei gewond toen hij moest uitwijken voor en personenauto met aanhanger. Dit gebeurde op de Uddelermeerweg in Ermelo.

De politie is op zoek naar de bestuurder van de personenauto, dan wel eventuele getuigen van het ongeval.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het ongeval vond plaats omstreeks 19:45 uur. De motorrijder moest uitwijken voor een tegemoetkomende personenauto, die een bocht wat ruim nam en daardoor midden op de weg reed. Deze personenauto, een groene stationauto met een aanhangwagen, reed in de richting van de Staverdenseweg, komend vanuit Uddel. De motorrijder moest hierdoor uitwijken en reed door deze uitwijkmanoeuvre tegen een boom. De motorrijder is met voetletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar de bestuurder van de Volvo, dan wel naar eventuele getuigen van het ongeval. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Rijden onder invloed en zonder rijbewijs

HARDERWIJK – De politie heeft in de late avond van woensdag 19 mei een 60-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Ook bleek de man geen geldig rijbewijs te bezitten.

De politie hield de bestuurder van de snorfiets omstreeks middernacht staande op de Stationslaan in Harderwijk voor een controle. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 1,0 promille blies. Ook bleek de man niet meer in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.