+ Rijbewijs beschonken snorfietser ingevorderd

Geplaatst op 21 mei 2010, om 12:22 uur

HARDERWIJK – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 21 mei een 65-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de snorfietser omstreeks 01:30 uur staande op de Deventerweg in Harderwijk voor een controle. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 1,4 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Inbraak autobedrijf

PUTTEN – Bij een autobedrijf aan de Stationsstraat in Putten is in de nacht van donderdag op vrijdag 21 mei ingebroken. Er werd een onbekende hoeveelheid sigaretten buit gemaakt.

De politie kreeg omstreeks 03:00 uur de melding van de inbraak. Men is het pand binnengekomen door een deur te forceren. Binnen in het pand werd een hoeveelheid sigaretten ontvreemd. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden via 0900-8844.

Schuttingbrand

VAASSEN – In de nacht van donderdag op vrijdag 21 mei stond er een deur van een schutting bij een woning aan de Krugerstraat in Vaassen in brand.

Omstreeks 03:00 uur werd de brand gemeld. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat het aangrenzende schuurtje ook vlam vatte. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het brandje en sluit brandstichting niet uit.

Woninginbraken

HARDERWIJK – Bij twee woningen in Harderwijk is in de nacht van woensdag op donderdag 20 mei ingebroken. Dit gebeurde aan de Middenlaan en het Engelserf.

De inbraken werden donderdagochtend 20 mei ontdekt en gemeld. Er was een raam en een deur geforceerd om binnen te kunnen komen. Er is onder meer een televisie, een laptop en geld weggenomen uit de woningen. De politie heeft beide inbraken in onderzoek.