Apeldoorner (17) bekend straatroven - GelreNieuws.nl

Apeldoorner (17) bekend straatroven

Geplaatst op 22 juni 2010, om 16:55 uur

APELDOORN – De politie heeft een 17-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van het plegen van twee gewapende berovingen in Apeldoorn, op 30 mei en 4 juni jongstleden. Bij een huiszoeking in de woning van de verdachte zijn goederen aangetroffen afkomstig van de eerste beroving.

Op 30 mei 2010 werd een 21-jarige Apeldoorner van zijn portemonnee en mobiele telefoon beroofd op de Molenstraat-Centrum, rond 23:30 uur. Het slachtoffer was vanaf het station lopend op weg naar huis toen hij plotseling werd bedreigd met een vuurwapen door een man met een donkere jas met capuchon.

In de nacht van donderdag op vrijdag 4 juni werden twee Apeldoorners van 23 en 24 jaar op de Nieuwendijk in Apeldoorn beroofd door een jonge man, rond 02:00 uur. Bij deze beroving, waarbij ook werd gedreigd met een vuurwapen, werden een telefoon, een portemonnee en horloges buitgemaakt.

Direct na de eerste straatroof stelde de politie een uitgebreid rechercheonderzoek in. Dit resulteerde na een week, op 8 juni, in de aanhouding van de 17-jarige verdachte. In de woning van de verdachte vond een huiszoeking plaats. Er werd een vuurwapen aangetroffen, en de telefoon en pasjes van het slachtoffer van de eerste straatroof. Ook bleek de verdachte in bezit van de horloges afkomstig van de tweede straatroof.

De verdachte is na zijn aanhouding verhoord over beide berovingen en heeft een bekennende verklaring afgelegd. De telefoon die bij de tweede beroving is buitgemaakt is in beslag genomen bij een telefoonwinkel in het centrum van Apeldoorn. De slachtoffers zijn geïnformeerd over de aanhouding en hebben hun bezittingen teruggekregen.

De 17-jarige jongen is vrijdag 11 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft besloten de verdachte in voorlopige hechtenis te stellen, ondermeer in verband met de ernst van de gepleegde feiten.