Jongen gooit fiets vanaf IJsselbrug

Geplaatst op 13 juni 2010, om 22:28 uur

HATTEM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 13 juni een17-jarige jongen uit Wezep aangehouden nadat hij vanaf de IJsselbrug in Hattem een op slot staande fiets in de rivier had gesmeten.

Drie 19-jarige jongens uit Zwolle fietsten rond 03.30 uur over de IJsselbrug bij Hattem. Toen ze een trap ontdekten, liepen ze via de trap naar een lager gelegen plateau van de brug. De fietsen lieten ze, afgesloten achter op de brug. Terwijl ze op het plateau stonden hoorden Ze plotseling een plons en bleek één van de drie fietsen in de rivier te zijn gesmeten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op de brug zagen ze nog een paar fietsers in de verte richting Hattem rijden. Eén van hen ging achter de fietsers aan hield ze staande. De politie werd gewaarschuwd en uit een eerste onderzoek bleek dat de 17-jarige uit Wezep de fiets met opzet in de rivier had gegooid. De jongen werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Mogelijk heeft een vriend ook geholpen bij het tillen en gooien. De politie zal dat verder onderzoeken.