Met 2.4 promille achter het stuur

Geplaatst op 5 juni 2010, om 13:46 uur

HARDERIJK – Een 27-jarige Harderwijker werd zaterdagochtend 5 juni in zijn woonplaats betrapt terwijl hij met 2.4 promille alcohol in een auto reed. Een 36-jarige plaatsgenoot die al was aangehouden had niet zoveel gedronken. Proces-verbaal wordt tegen beiden opgemaakt.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 02.00 uur een automobilist over de Nassaulaan rijden. Er moest wat mis zijn want met enige regelmaat raakte de auto de stoeprand. Het nemen van een rotonde verliep ook niet al te soepeltjes. Ze lieten de automobilist stoppen en het vermoeden dat de man dronken was, werd direct bevestigd. Hij werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 2.4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kort daarvoor was al een 36-jarige plaatsgenoot voor het rijden onder invloed aangehouden. Hij blies op het politiebureau 0.7 promille. Aangezien hij kennelijk met een ingevorderd rijbewijs was gaan rijden, wordt ook tegen deze verdachte proces-verbaal opgemaakt.