Twee branden in muziekbuurt Zutphen - GelreNieuws        

Twee branden in muziekbuurt Zutphen

Geplaatst op 23 juni 2010, om 10:19 uur


ZUTPHEN –
Een aan de Zutphense Haydnstraat geparkeerde camper is afgelopen nacht vrijwel geheel door brand verwoest. Op nog geen 100 meter afstand, aan de Strawinskystraat, stond gelijktijdig een container met bouwafval in brand.

De oorzaak van beide branden is nog onbekend.

De containerbrand werd rond tien over half een gemeld. Vanaf de Haydnstraat werd nog geen minuut later de camperbrand gemeld. De brandweer rukte met twee voertuigen uit om beide branden te blussen.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen meters hoog uit de camper. De brandweer kon het voertuig niet meer redden. Even was er explosiegevaar vanwege een in de camper aanwezige gasfles. De politie hield het publiek op afstand. Het vuur was snel onder controle.

Ook de brand in de container was snel geblust.

Het team brandonderzoek van de brandweer heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de camperbrand. Volgens politiewoordvoerder Anton de Ronde heeft dat eerste onderzoek nog geen directe aanwijzingen opgeleverd die op brandstichting duiden. De politie zet het onderzoek voort. Eventuele getuigen kunnen zich bij de politie melden op 0900-8844.