Viertal verdacht van reeks misdrijven Dieren

Geplaatst op 25 juni 2010, om 16:22 uur

DIEREN – Met de aanhouding van drie Dierenaren en een man uit Leusden denkt de politie de verdachten in handen te hebben van een reeks misdrijven die de afgelopen maanden in Dieren zijn gepleegd. Zo worden ze onder meer verdacht van een overval op een woning en diverse auto-inbraken en diefstallen van auto’s. Ook zijn er verklaringen afgelegd over containerbrandjes, die het dorp geteisterd hebben.

De politie kwam de verdachten, drie Dierenaren in de leeftijd van 16 tot en met 20 jaar en een 24-jarige man uit Leusden, op het spoor bij een onderzoek naar een gewapende overval op een woning aan de Willaertlaan in april van dit jaar. Daarbij werd de 52-jarige bewoner ernstig mishandeld en werd onder meer een bankpas buitgemaakt.

Een deel van de verdachten heeft ook verklaringen afgelegd over een groot aantal auto-inbraken en diefstallen van auto’s, die sinds januari van dit jaar in Dieren zijn gepleegd. Ook zijn er verklaringen afgelegd over betrokkenheid bij vele containerbrandjes in Dieren. Ze worden alle vier tenslotte verdacht van de overval op de woning aan de Willaertlaan.

De vier verdachten werden eind mei en begin juni aangehouden en de raadkamer van de rechtbank Arnhem heeft het voorarrest van alle verdachten verlengd. Gedurende het onderzoek heeft de politie in een pand in Dieren spullen aangetroffen die van diefstal afkomstig bleken. Het ging daarbij om ondermeer paspoorten en rijbewijzen die bij autokraken waren buitgemaakt.