13 jongeren aangehouden na mishandelingen en diefstal

Geplaatst op 13 augustus 2010, om 14:09 uur

ERMELO – De politie heeft een onderzoek naar twee ernstige mishandelingen en een aantal  diefstallen afgerond. In de afgelopen periode zijn dertien verdachten uit Ermelo aangehouden. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling na tips. Een 22-jarige verdachte verblijft nog in voorlopige hechtenis.

Op 30 april en 1 mei vonden twee ernstige mishandelingen plaats in Ermelo.  Op 30 april werden twee mannen uit Ermelo (31 en 32) jaar in de nachtelijke uren ernstig mishandeld door een groepje jongeren. Dit gebeurde aan de Dirk Staalweg in Ermelo.

In de daarop volgende nacht werd een 24-jarige man bij het NS-station in Ermelo ernstig mishandeld en beroofd. Zonder aanleiding werd de man diverse malen geslagen en beroofd van een geldbedrag, zijn jas en zijn schoenen. Door op de vlucht te slaan, wist het slachtoffer aan zijn belagers te ontkomen.

Beide incidenten zorgden voor de nodige onrust in Ermelo en de politie stelde direct een onderzoek in. Tijdens het onderzoek kreeg de politie vanuit de bevolking informatie over de vermoedelijke verdachten. Hierdoor kwam het onderzoek in een stroomversnelling.

Eind mei konden de eerste verdachten, twee mannen (18 en 19 jaar), een vrouw (18 jaar) en een 16-jarig meisje (allen uit Ermelo) worden aangehouden. In de daarop volgende periode kreeg de politie meer duidelijkheid over de beroving van de man bij het NS-station en werden drie jongemannen (18, 21 en 22 jaar) uit Ermelo in verband hiermee aangehouden.

In het onderzoek naar de ernstige mishandelingen kreeg de politie ook zicht op enkele diefstallen. Zo werden er verklaringen afgelegd over de diefstal van een bromfiets, de diefstal van gereedschap van een bouwterrein, de diefstal van een fiets en de diefstal van een autobumper.

In juni en juli werden nog zes verdachten, vijf mannen en één meisje, aangehouden. Zij zijn in de leeftijd van 16 t/m 23 jaar.

De verdachten worden ervan verdacht in wisselende samenstelling bij één of meer delicten betrokken te zijn geweest. Eén van de verdachten, een 22-jarige man, verblijft nog in voorlopige hechtenis. In het politieonderzoek is veel tijd en capaciteit geïnvesteerd.  Het dossier is aan het Openbaar Ministerie overgedragen. Het Openbaar Ministerie beslist of er vervolging wordt ingesteld tegen de verdachten. De slachtoffers zijn door de politie geïnformeerd over de afronding van het onderzoek.