Politie: ‘Pas op voor vreemd bloemetje!’ - GelreNieuws        

Politie: ‘Pas op voor vreemd bloemetje!’

Geplaatst op 18 augustus 2010, om 12:31 uur

HEERDE – De politie waarschuwt voor een bijzondere vorm van oplichting. Twee mensen kregen dinsdag 17 augustus aan huis een bloemetje aangeboden. Bij vertrek van de gulle gever miste één meldster in ieder geval de portemonnee.

Een bewoonster van de Kerkweg in Vorchten kreeg omstreeks 16:30 uur een man aan de deur met een bos bloemen. De man gaf aan dat de bloemen haar werden aangeboden door een kennis.

De vrouw kreeg de bloemen gratis, maar wel moest betalen voor de plantenvoeding. De vrouw vertrouwde het verhaal niet en ging niet op het aanbod van de man in. Zij ging naar buiten en zag plotseling nog twee mannen. Eén van de mannen gaf aan dat ze bij een verkeerd adres waren waarop het drietal er vandoor ging in een rode auto. De vrouw kwam er even later achter dat er onder meer een portemonnee uit haar woning miste.

De mannen waren midden 30 en spraken beschaafd Nederlands. Eén van de drie had blond haar. Zij reden weg in een rode Renault.

Eerder op de dag kreeg de politie een soortgelijke melding. Een bewoner van de Groteweg in Wapenveld kreeg die middag ook een bloemetje aangeboden. Tijdens het gesprek met de man hoorde de bewoner gestommel in de keuken en vertrouwde het niet. Hij heeft de man verzocht zijn woning te verlaten. Ook deze persoon reed in een rode auto.

Gezien beide meldingen adviseert de politie om alert te zijn. Mensen die zich herkennen in dit verhaal en ook gedupeerd zijn, wordt verzocht contact met de politie op te nemen via 0900 – 8844.