Verkeersongevallen op snelweg A28 - GelreNieuws        

Verkeersongevallen op snelweg A28

Geplaatst op 27 augustus 2010, om 20:46 uur

NUNSPEET – Op de snelweg A28 bij Nunspeet vonden donderdag 26 augustus twee verkeersongevallen plaats waarbij de auto’s uiteindelijk in de berm tot stilstand kwamen. Ëén auto was hierbij over de kop geslagen en de andere auto belandde uiteindelijk op zijn zijkant.

De vermoedelijke oorzaak bij beide ongevallen wordt gezocht in aquaplaning, waardoor beide bestuursters de macht over het stuur hebben verloren.

Het eerste ongeval werd omstreeks 08:15 uur gemeld. Een 26-jarige automobiliste uit Kampen reed op de snelweg van Zwolle naar Amersfoort toen haar auto ter hoogte van Nunspeet door de wateroverlast was gaan tollen en over de kop sloeg. Uiteindelijk kwam het voertuig in de rechterberm op zijn wielen tot stilstand. De vrouw is door de brandweer uit haar auto bevrijd en met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 15:00 uur werd het tweede incident op nagenoeg dezelfde locatie gemeld, maar dan op het weggedeelte van Amersfoort naar Zwolle. Ook hier was een automobiliste waarschijnlijk door de aquaplaning de macht over haar stuur verloren waarna het voertuig kantelde en op de linker zij de rechterberm inschoof. Deze bestuurster raakte niet gewond.