Dode en twee gewond bij ongeval Heelweg - GelreNieuws        

Dode en twee gewond bij ongeval Heelweg

Geplaatst op 12 september 2010, om 03:04 uur


HEELWEG –
Na een ongeluk op de kruising van de Bosboombroekerweg en de parallelweg van de Twenteroute in Heelweg bij Varsseveld is zaterdagavond een 72-jarige man uit Amsterdam om het leven gekomen. Twee andere raakte gewond.

De Amsterdammer zat in een personenauto bestuurd door een 57-jarige plaatsgenoot. Door nog onbekende oorzaak is de auto op de kruising van de Bosboombroekerweg met de parallelweg van de Twenteroute in aanraking gekomen met een bestelbusje, bestuurd door een 42-jarige man uit Lichtenvoorde. Beide bestuurders raakten  gewond. Zij klaagden over nekklachten.

Alle drie zijn naar het ziekenhuis gebracht. De passagier uit de auto is onderweg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De brandweer heeft geassisteerd bij het bevrijden van twee van de drie inzittenden.

Op het moment dat de politie auto’s op de Twenteroute tegenhield om de laatste ziekenwagen te laten passeren, deed zich nog een ongeluk voor. Drie auto’s reageerden op het stopteken, een vierde kon nog net voor de drie wachtende remmen. Een vijfde wagen haalde dat niet en schoot langs de auto’s de andere rijbaan op waar hij een tegenligger raakte. Beide auto’s liepen blikschade op.