Automobiliste komt om bij aanrijding met trein

Geplaatst op 5 september 2010, om 20:33 uur


EEFDE – Bij een botsing tussen een trein en een personenauto op een onbewaakte spoorwegovergang in Eefde op zondag 5 september is een 36-jarige vrouw uit Zutphen om het leven gekomen.

De botsing vond om 18:20 uur plaats op de Damlaan. De automobiliste zag de uit de richting Winterswijk naderende trein vermoedelijk niet of te laat naderen. De trein botste tegen de rechterzijde van de auto, waarna de auto de berm in schoot. De vrouw overleed ter plekke aan haar verwondingen. Haar twee dochters van 4 en 6 zaten achterin de auto en raakten lichtgewond. Zij zijn, ook ter controle, per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In de trein raakte niemand gewond. De inzittenden van de trein zijn door Syntus met bussen naar het station in Zutphen vervoerd. Op een nabijgelegen sportveld waren tientallen mensen aanwezig, waarvan een deel ook getuige is geweest van de botsing. Zij zijn opgevangen in de brandweerkazerne in Zutphen. Ook ongeveer 10 treinreizigers kozen ervoor om naar de brandweerkazerne te gaan. Al deze mensen worden in contact gebracht met Slachtofferhulp. Ook de burgemeesters van Lochem en Zutphen kwamen naar de kazerne.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk. Het treinverkeer tussen Zutphen en Winterswijk is stilgelegd. Dit heeft enkele uren geduurd.