Man (22) neergestoken in centrum Zutphen

Geplaatst op 5 september 2010, om 06:54 uur


ZUTPHEN –
In de nacht van zaterdag op zondag 5 september ontving de politie vlak voor 03:30 uur een melding dat er iemand was gestoken tijdens een ruzie op het kruispunt Beukerstraat / Turfstraat in Zutphen. Het slachtoffer, een 22-jarige man uit Zutphen, is met meerdere steekwonden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel.

De 22-jarige man fietste samen met twee anderen naar huis toen zij twee nog onbekende mannen tegen kwamen die iets riepen tegen de fietsers. Ook zou een van hen een trap hebben uitgedeeld aan een van de fietsers. Hierop ontstond een ruzie tussen beide partijen, waarbij ook geslagen is. Tijdens deze ruzie haalde een van de nog onbekende mannen een mes tevoorschijn waarmee de 22-jarige meerdere keren is gestoken. Even later liep het nog onbekende duo weg en zijn de drie fietsers weggefietst. Tijdens het wegfietsen verklaarde de 22-jarige man dat hij was gestoken. Het drietal stopte op de Rijkenhage om zijn verwondingen te bekijken en ter plekke zijn de hulpdiensten gealarmeerd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie heeft direct een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen of mensen die meer weten over de nog onbekende mannen. Het gaat om twee mannen met het volgende signalement: beide vermoedelijk 20 – 25 jaar oud. De man die gestoken heeft is ongeveer 1.80 à 1.85 lang, heeft een normaal postuur en blond krullend haar met een kuifje. Hij droeg lichtgekleurde kleding, een spijkerbroek en sportschoenen. De andere man had een getinte huidskleur, met bruin, wat langer haar. Verder heeft deze man een smal gezicht en een tenger postuur.

Als mensen getuige zijn geweest van dit conflict of meer weten over het nog onbekende duo kunnen zij de politie bellen via 0900-8844, of anoniem een melding doen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.