Grote verkeerscontrole in Apeldoorn

Geplaatst op 29 oktober 2010, om 16:48 uur

APELDOORN – Op donderdagavond 28 oktober heeft de politie samen met het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), de ANWB, de gemeente en de brandweer een grote verkeerscontrole gehouden in Apeldoorn Zuid.

Twee automobilisten zijn aangehouden voor rijden onder invloed. 61 bestuurders kregen een bekeuring voor diverse overtredingen. Ruim 100 weggebruikers reden te hard.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tussen 19:00 en 02:00 uur zijn er in de omgeving van Kayersdijk en de Laan van Malkenschoten diverse controles gehouden. Verkeer werd vanaf de Kayersdijk en de Laan van Malkenschoten  naar de Nagelpoelweg geleid om daar gecontroleerd te worden. Bij deze controle moesten de bestuurders blazen en werd het voertuig gecontroleerd. Verlichting was hierbij een belangrijk controleonderdeel. De ANWB heeft ter plaatse zo’n twintig defecte lampen vervangen zodat de bestuurder weer veilig de weg op kon. Twee bestuurders bleken onder invloed van alcohol te zijn. Zij zijn aangehouden en bliezen 0.7 en 0.9 promille. De bestuurders kregen een bekeuring en rijverbod. 61 weggebruikers kregen een bekeuring voor diverse overtredingen zoals het niet dragen van de autogordel, defecte verlichting, gevaarlijk rijgedrag, onverzekerd rijden, het negeren van een stopteken en het niet kunnen tonen van rij- of kentekenbewijs. Vier fietsers zijn bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

Op de Laan van Malkenschoten werden automobilisten op snelheid gecontroleerd. Op die weg is de maximum toegestane snelheid 50 kilometer per uur. Van de 549 passanten reden ruim 100 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 84 kilometer per uur. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.