Auto in kanaal na aanrijding in Loenen - GelreNieuws.nl

Auto in kanaal na aanrijding in Loenen

Geplaatst op 28 november 2010, om 17:22 uur


LOENEN –
Een ouder echtpaar uit Loenen (Gld.) is zondagmiddag 28 november na een ongeval bij het Kanaal Zuid in Loenen (Gld.) met de auto te water geraakt. Beiden zijn door omstanders uit de auto bevrijd en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

De aanrijding werd omstreeks 16.20 uur bij de politie gemeld. Diverse hulpverleningsdiensten rukten uit omdat in eerste instantie niet bekend was of de inzittenden uit de auto waren. Bij hun komst bleken omstanders het echtpaar uit de auto te hebben gehaald. Zij bleken gewond en zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Een 31-jarige automobiliste uit Eerbeek die bij de aanrijding betrokken was, raakte niet gewond.

Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat het oudere echtpaar met de auto vanaf de Broeksweg de voorrangsweg wilde oversteken. De verkeerslichten op genoemde kruising stonden op knipperen en men heeft eerst een passerende auto laten passeren. Kennelijk heeft men de auto van de Eerbeekse, die van links kwam, over het hoofd gezien.

De auto is uit het Apeldoorns Kanaal getakeld en ook de andere auto werd weggesleept. De rijbaan is lange tijd afgesloten voor de hulpverlening en het onderzoek.