Vijf gewonden bij ongeluk Zelhem - GelreNieuws.nl

Vijf gewonden bij ongeluk Zelhem

Geplaatst op 13 november 2010, om 22:15 uur

ZELHEM – Bij een frontale botsing op de Kruisbergseweg in Zelhem zijn zaterdag 13 november vijf personen gewond geraakt. Alle gewonden werden naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar de automobilist die op de Kruisbergseweg voor een duif remde.

Het ongeval gebeurde omstreeks 16.50 uur. Een nog onbekende automobilist remde plotseling af toen een duif tegen zijn voorruit vloog. Drie auto’s achter deze bestuurder konden op tijd remmen. Een vierde automobilist, een 36-jarige man uit Deventer, kon echter niet meer op tijd remmen en stuurde naar links waardoor hij op de verkeerde weghelft terechtkwam. Hier botste hij frontaal op een tegemoetkomende auto met daarin drie inzittenden uit Doetinchem.

Een 42-jarige man, een 42-jarige vrouw en een 12-jarig meisje uit de tegemoetkomende auto werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De man en de vrouw moesten ter observatie een nachtje in het ziekenhuis blijven. Het meisje kon na behandeling weer naar huis.

In de auto die de aanrijding veroorzaakte zaten twee mannen. De bestuurder raakte gewond en werd naar het ziekenhuis vervoerd. Hij moest ter observatie blijven. De passagier, een 44-jarige man uit Deventer, zat bekneld in het voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. De man werd met ernstig beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

De weg werd enige tijd afgesloten in verband met de hulpverlening en het politieonderzoek. De weg werd omstreeks 20.15 uur weer vrijgegeven.

De politie is op zoek naar de bestuurder die voor de duif remde en de auto die daar achter reed. Het zou in beide gevallen om personenauto’s gaan. Deze bestuurders worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844. Ook overige getuigen kunnen zich via dit nummer bij de politie melden.

N.B. de toedracht van dit ongeval blijkt na onderzoek anders dan gisteren werd doorgegeven. De hierboven geschetste toedracht is correct.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com