Gewonde bij ongeval N314 Zutphen - GelreNieuws.nl

Gewonde bij ongeval N314 Zutphen

Geplaatst op 30 december 2010, om 10:47 uur


ZUTPHEN –
Op donderdag 30 december is een 38-jarige automobilist uit Zutphen gewond geraakt toen hij op een rotonde op de N314 ter hoogte van de Leesten werd aangereden door een andere automobilist. Beide bestuurders hadden de ruiten niet volledig ijsvrij gemaakt.

De aanrijding vond even na 08:00 uur plaats op de rotonde van de N314 met de Goethesingel. De 38-jarige man kwam vanuit de Leesten en wilde richting Lochem rijden. Op de rotonde werd hij in de flank aangereden door een 28-jarige automobilist uit Zutphen die vanuit de richting Zutphen ook de rotonde op wilde rijden. De 28-jarige man merkte de auto van de 38-jarige man, die al op de rotonde reed, te laat op. De automobilist die werd aangereden droeg vermoedelijk geen autogordel want hij werd op de bijrijdersstoel aangetroffen. Hij zat bekneld en is met behulp van de brandweer uit zijn auto bevrijd en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Beide auto’s die betrokken waren bij de aanrijding hadden de autoruiten niet volledig ijsvrij gemaakt. Dat, in combinatie met de mist, belemmerde het zicht van beide bestuurders. De politie heeft in verband met het ongeval enige tijd het verkeer staan regelen en constateerde dat zo’n 25% van alle bestuurders belemmerd zicht had door deels bevroren autoruiten. Waar mogelijk zijn bestuurders aan de kant gezet en hierop gewezen, en verzocht in het vervolg de ruiten wel goed ijsvrij te maken.

De politie maakt dossier op tegen beide bestuurders wegens de bevroren ruiten en tegen de 28-jarige ook wegens het niet verlenen van voorrang. In verband met het onderzoek door de Verkeersongevallendienst en het wegslepen van de auto’s is de weg enkele uren deels afgesloten geweest.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com