Man aangehouden in Duits drugsonderzoek

Geplaatst op 1 december 2010, om 10:12 uur

GAANDEREN/TERBORG – De politie in de Achterhoek heeft op dinsdag 30 november in samenwerking met de Duitse politie en de Duitse douane in Gaanderen en Terborg een huiszoeking verricht. Deze zoekingen, in het kader van een Internationaal Rechtshulpverzoek, werden op verzoek van de Duitse autoriteiten gehouden. Tevens werd een verdachte aangehouden.

Genoemde diensten zijn in Duitsland al enkele maanden bezig met een omvangrijk drugsonderzoek. Tijdens dat onderzoek bleek, dat enkele Nederlandse ingezetenen diverse keren drugstransporten vanuit Nederland naar Duitsland hebben verzorgd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In Gaanderen werd dinsdagochtend een 39-jarige man aangehouden, verdacht van overtreding van de Duitse verdovendemiddelenwet. Hij werd vervolgens ingesloten. Hierna werd zijn verblijfplaats doorzocht. Ook in zijn woning in Terborg werd een onderzoek ingesteld. Daar werden geen personen aangehouden.

Bij de doorzoekingen in Gaanderen en Terborg werden diverse bescheiden, communicatie apparatuur en verbindingsmiddelen aangetroffen en in beslag genomen.

In afwachting van zijn overlevering aan Duitsland blijft de aangehouden man ingesloten.