Trio aangehouden na inbraak in supermarkt

Geplaatst op 1 december 2010, om 09:56 uur

DOETINCHEM – De politie heeft dinsdagochtend 30 november drie mannen aangehouden na een inbraak bij een supermarkt aan de Houtsmastraat in Doetinchem. Zij worden ook verdacht van een soortgelijke inbraak eerder die nacht in Brummen.

De buit bestond ondermeer uit sigaretten en werd in de auto aangetroffen. Het trio is ingesloten voor verhoor.

De politie kreeg omstreeks 02.45 uur een inbraakmelding van een supermarkt. Diverse politie-eenheden stelden een onderzoek in. Er bleek een deur te zijn geforceerd en de buit bestond uit sigaretten.

De agenten wisten, dat er eerder in de nacht in Brummen bij een supermarkt een donker-kleurige auto was gezien bij een soortgelijke inbraak. Hier waren na het vernielen van een schuifpui ook sigaretten ontvreemd.

Eén van de surveillance-eenheden trof een verdachte auto met drie mannen in de omgeving aan. Zij werden aangehouden en in de auto werden de nodige pakjes sigaretten en shag aangetroffen. Een deel van de buit was afkomstig van de inbraak in Doetinchem. De drie mannen, waarvan één zijn naam niet wil noemen, zijn ingesloten voor verhoor. Het gaat om een Arnhemmer (37 jaar) en een man uit Elst (20 jaar).