Jaarwisseling regio Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Jaarwisseling regio Apeldoorn

Geplaatst op 1 januari 2011, om 12:53 uur

APELDOORN – De jaarwisseling in de gemeente Apeldoorn is zonder ernstige incidenten verlopen. De politie en brandweer zijn er in geslaagd om bij een enkel incident tijdig in te grijpen en verdere problemen in de kiem te smoren. Er werden in totaal 10 mannen aangehouden.

De verdachten werden in de loop van de nacht ingesloten wegens vernielingen, mishandelingen, een bedreiging, dronkenschap en enkele gevallen van belediging van politiemensen tijdens hun werkzaamheden.

Op het terrein van een school aan de Ruys van Berenbrouckstraat, hebben politie en brandweer 0m 3.30 uur een einde gemaakt aan en vreugdevuur. Aanvankelijk werd de afspraak gemaakt om het vuur te laten uitbranden, maar toen jongeren opnieuw brandbaar materiaal op het vuur gooiden, werd het vuur geblust.

In Uddel moesten enkele politiemensen omstreeks 00.30 uur ingrijpen toen een 23-jarige jongeman uit Elspeet werd aangehouden die het weghalen van een container, waarin afval werd verbrand, wilde belemmeren. Enkele politiemensen konden samen met de brandweer de jongelui op afstand houden waarna de container kon worden afgevoerd.

Rond 03.00 uur heeft de politie een 21-jarige Apeldoorner ingesloten nadat hij op de Hoofdstraat een portier van een horecazaak had geslagen en twee meisjes in hun gezicht had gespuugd. De man was recalcitrant, maar kon worden overmeesterd en worden ingesloten.

Een 17-jarige Apeldoorner werd kort voor 05.00 uur aangehouden op de Hoofdstraat. Hij beledigde en schopte de dienstdoende agenten. De man werd ingesloten.

Bij een incident op de Kapelstraat raakte rond 5.40 uur een 16-jarige jongen uit Kootwijk gewond, toen hij een kopstoot kreeg van een 18-jarige Apeldoorner. De 18-jarige werd direct opgepakt en ingesloten. De 16-jarige zal zich onder doktersbehandeling stellen.

Ook een 21-jarige Apeldoorner kreeg een kopstoot in het uitgaansgebied.. Een 24-jarige plaatsgenoot deelde hem die uit. De verdachte kon ter plaatse 0m 4.20 uur worden aangehouden en werd ingesloten.

Een 20-jarige lastpak uit Apeldoorn misdroeg zich even voor 02.00 uur op de Nieuwstraat.

Hij was al eerder uit het centrum weggestuurd, maar kwam weer terug. Toen hij politiemensen beledigde werd hij opgepakt en ingesloten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com