Man (75) bedreigt agenten met koevoet - GelreNieuws.nl

Man (75) bedreigt agenten met koevoet

Geplaatst op 17 januari 2011, om 16:52 uur

DIDAM – De politie heeft zondagochtend 16 januari een 75-jarige man uit Didam aangehouden voor het bedreigen van een agent.

Surveillerende agenten zagen zondagochtend omstreeks 09:35 uur op de Bievankweg in Didam dat een 75-jarige automobilist geen gordel droeg. Hierop werd de auto staande gehouden en de man aangesproken. Hij kreeg een boete opgelegd voor het niet dragen van de gordel. De man beledigde hierop de politieagent. De agent die werd beledigd sprak de man hier wel op aan, maar koos er daarna voor om het gesprek te beëindigen en terug te lopen naar zijn auto. Vlak voordat de agenten in hun auto wilden stappen haalde de 75-jarige man een koevoet uit zijn achterbak en bedreigde de agenten hiermee. De man werd direct aangehouden voor bedreiging en meegenomen naar het politiebureau. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De koevoet is in beslag genomen.

Geweld tegen mensen met een publieke functie wordt niet getolereerd. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com