Poging beroving twee jongens in Kilder

Geplaatst op 3 januari 2011, om 15:55 uur

KILDER – De politie heeft een aangifte opgenomen van een poging tot beroving van twee jongens (17 en 18 jaar) uit Wehl. Zij fietsten zondagochtend 2 januari over de Hoofdstraat in Kilder toen twee onbekenden hen tot stoppen probeerden te dwingen.

De jongens fietsten omstreeks 08:30 uur over de Hoofdstraat in Kilder toen zij hun belagers tegenkwamen op de rotonde met de Doetinchemseweg. De 17-jarige jongen wist op zijn fiets weg te komen. De 18-jarige werd gedwongen te stoppen en gemaand zijn spullen te overhandigen, onder bedreiging van een mes. Op enig moment wist ook hij te vluchten, rennend. De twee onbekende jongens hebben hem nog enige tijd rennend achtervolgd, maar de 18-jarige wist te ontkomen.

De politie werd gealarmeerd en stelde een onderzoek in. Meerdere politiemensen hebben nog gezocht naar de twee daders, maar zij zijn niet aangetroffen.

Het signalement van de twee daders luidt; negroïde jongen met kort zwart haar en een getinte jongen met kort tot halflang haar. Beide zijn ongeveer 1.70 m lang en droegen een zwarte jas. Over de jas van de getinte jongen is nog bekend dat hij een gewatteerde, glanzende zwarte jas droeg.

Mensen die iets gezien hebben of dit signalement herkennen worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900 – 8844.