Apeldoorn: Kat in strop gelopen

Geplaatst op 4 februari 2011, om 20:01 uur

APELDOORN – De eigenaar van een kater die al enkele dagen vermist was heeft bij de politie aangifte gedaan van het feit dat de kater in een strop bleek te zijn gelopen, en daardoor te zijn overleden. De politie is op zoek naar getuigen.

De kater, eigendom van een vrouw woonachtig aan de Adriaan Pauwstraat, werd sinds dinsdag 25 januari vermist. Toen de kater na enkele dagen nog steeds niet terecht was heeft de eigenaresse contact gelegd met het asiel. Er bleek op 28 januari een dode kat te zijn gevonden in een perkje aan de Pieter Steijnstraat, die aan de omschrijving van de vermiste kater voldeed. Dit perkje is gelegen tegenover de flat waar de eigenaresse van de kat woont. De eigenaren hebben in het asiel vastgesteld dat het inderdaad hun kat was.

Een dierenarts heeft vastgesteld dat de kat overleden is omdat hij in een strop was gelopen, en is gestikt. De politie is benieuwd of er mensen zijn die weten wie deze strop kan hebben neergelegd, en of er mensen zijn die op deze locatie verdacht gedrag hebben gezien wat met dit incident te maken kan hebben. Getuigen of tipgevers kunnen de politie bellen via 0900-8844.