Politie toont beelden van straatrovers Harderwijk

Politie toont beelden van straatrovers Harderwijk

Geplaatst op 14 februari 2011 17:49 uur | Laatst bijgewerkt op 14 februari 2011 17:49

HARDERWIJK – De politie beschikt over camerabeelden van de twee vermoedelijke verdachten van een straatroof die op zaterdag 15 januari op het Zeepad in Harderwijk plaats vond.

De beelden worden dinsdagavond 15 februari getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht via Nederland 1 om 21.45 uur

De straatroof vond die zaterdag omstreeks 23.30 uur plaats. Twee vrouwen liepen over het Zeepad in Harderwijk. Zij kwamen uit de binnenstad en liepen in de richting van de wijk Stadsweiden.
Op dat moment werden zij door twee nog onbekende jongemannen hardlopend ingehaald. Zij probeerden de tassen van de twee wandelende vrouwen te stelen. Bij één van hen lukte dat, maar hierbij kwam het 55-jarige slachtoffer ten val. De vrouw brak hierbij haar schouder en werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Politieonderzoek
De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in. Tijdens het onderzoek kreeg de politie de beschikking over de beelden van het cameratoezicht uit de binnenstad van Harderwijk. Hierop zijn de vermoedelijke verdachten te zien. Zij voldoen aan het door de vrouwen opgegeven signalement. Het gaat om twee jongemannen, rond de 20 jaar. Ze droegen donkere kleding met een korte jas of trui. Eén van hen droeg een lichte baseballpet.

Tips
Mocht u beide jongemannen herkennen of informatie over de vermoedelijke verdachten of de straatroof hebben, dan wordt u verzocht daarover met de politie te bellen via 0900-8844. Het kan ook zijn dat de getoonde mannen niets met de straatroof te maken hebben, maar dat ze wel belangrijke getuigen zijn. Zij worden uitdrukkelijk gevraagd zich te melden.

Indien u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.