Brummen: Politie toont tekening overvaller - GelreNieuws.nl

Brummen: Politie toont tekening overvaller

Geplaatst op 3 maart 2011, om 15:30 uur

BRUMMEN – De politie toont op vrijdagavond 4 maart bij TV Gelderland een compositietekening van een jongeman die ervan verdacht wordt een overval te hebben gepleegd op een kadoshop aan de Arnhemsestraat in Brummen. Het incident vond op zaterdag 15 januari plaats. De beelden worden ieder uur na het nieuwsbulletin uitgezonden.

Overval
De overval vond die zaterdag omstreeks 17.30 uur plaats. Een onbekende jongeman kwam de kadoschop binnen. Hij bedreigde een medewerkster met een steekvoorwerp en eiste geld. Hierna ging hij er met een geldbedrag vandoor in de richting van het centrum.

Politieonderzoek
De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in de buurt in. Ook is er kort na de overval een bericht via SMS-Alert en Twitter verspreid. Er zijn naast het slachtoffer diverse getuigen verhoord. Uit het onderzoek blijkt, dat de verdachte zich lange tijd in het centrum heeft opgehouden voordat hij de overval pleegde. De politie heeft een compositietekening van de verdachte laten maken. Deze wordt bij Omroep Gelderland getoond.

Overvaller
De overvaller is ongeveer 16 tot 20 jaar oud, heeft een blanke huidskleur en een slank postuur. Hij is ongeveer 1.80-1.85 meter lang en heeft een dun, smal gezicht. Opvallend zijn de volle lippen van de verdachte. Hij had donkerblond, kort haar. Ten tijde van de overval droeg hij een glanzend, zwart halflang jack met capuchon, afgezakte spijkerbroek en zwarte glanzende handschoenen.

Tips
Tips en informatie kan bij de politie worden gemeld via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.