Inbrekers actief op Veluwe - GelreNieuws.nl

Inbrekers actief op Veluwe

Geplaatst op 13 maart 2011, om 16:50 uur

VELUWE – Zaterdag 12 maart zijn in totaal zes woninginbraken of pogingen tot een woninginbraak gemeld in Epe, Vaassen en Harderwijk. Waar mogelijk doet de politie technisch onderzoek en in alle gevallen wordt een buurtonderzoek ingesteld. Als er mensen zijn die iets verdachts hebben gezien op of rondom de locaties waar is ingebroken hoort de politie het heel graag! Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844.

Zaterdagavond zijn twee inbraken gepleegd aan de Norelbosweg in Epe. Aan het begin van de avond is er ingebroken in een woning terwijl de bewoner korte tijd weg was. Hier is een raam geforceerd. Er zijn diverse ruimtes en kasten doorzocht maar het is nog niet duidelijk of er iets weggenomen is.

Een inbraak in een andere woning aan dezelfde straat is rond 21:00 uur ontdekt en heeft zaterdagmiddag of -avond plaatsgevonden. Ook hier is een raam geforceerd. Er zijn ondermeer sieraden en een geldbedrag weggenomen.

Rond 21:15 uur werd zaterdag een brutale inbraak gepleegd aan de Bosweg in Epe, terwijl de bewoners beneden waren. De bewoners hoorden ineens een harde knal van boven komen. Toen men ging kijken bleek een dakraam te zijn open gewrikt. Onder het raam stond een tafeltje wat is bezweken onder het gewicht van een inbreker. Dit harde geluid heeft de daders vermoedelijk meteen weer op de vlucht doen slaan.

Rond 22:00 uur is een inbraak ontdekt aan de Dellenweg in Epe. Niet bekend is of de inbraak zaterdag overdag of ’s avonds heeft plaatsgevonden. Ook hier is een raam geforceerd en zijn sieraden weggenomen.

Aan de Deventerstraat in Vaassen hoorden bewoners vanuit het bedrijf onder een bovenwoning zaterdagavond rond 20:30 uur ook gerommel van boven komen. Toen men polshoogte ging nemen werden nog net enkele personen gespot die hard wegrenden. Ook hier is een raam geforceerd maar vermoedelijk is niemand binnen geweest.

In Harderwijk is zaterdag ingebroken in een woning aan de Trompetdreef. Deze inbraak werd ’s avonds bij thuiskomst ontdekt. Vanuit de woning zijn ondermeer autosleutels weggenomen, waarmee ook de auto die voor de deur stond is gestolen. Het gaat om een VW Passat met kenteken 15-JDD-3. Dit voertuig staat als gestolen gesignaleerd.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com