OM eist 14 jaar in zaak Van Ravenhorst - GelreNieuws.nl

OM eist 14 jaar in zaak Van Ravenhorst

Geplaatst op 4 maart 2011, om 13:37 uur

ZUTPHEN – Justitie eist 14 jaar cel voor de moord op Henk van Ravenhorst uit Beekbergen. De 48-jarige autohandelaar werd eind 2009 vermoord. Justitie ziet genoeg bewijs tegen de 37-jarige Vincent E. collega-autohandelaar uit Eerbeek.

De 48-jarige autohandelaar werd eind 2009 vermoord. Drie weken later werd zijn stoffelijk overschot in de bossen bij Hoog-Soeren gevonden. De verdachte zou een financieel motief hebben. Hij verloor kort voor de moord 24.000 euro met pokeren. “Een zeer banaal motief om iemand te vermoorden,” aldus de officier van justitie.

Donderdag werd tijdens de zitting bij de rechtbank in Zutphen al bekend dat in een auto van E. een mes is gevonden met daarop bloed van Van Ravenhorst. Ook zijn op een van de schoenen van het slachtoffer bloedsporen van E. aangetroffen. E. ontkent elke betrokkenheid bij de moord. Hij houdt vol dat iemand hem een moord in de schoenen probeert te schuiven.

De verdachte heeft bij de politie diverse verklaringen afgelegd over waar hij op 29 december is geweest, maar deze bleken alle vals. „Ik wilde verhullen dat ik een gestolen bestelbus had verkocht”, zei hij tegen de rechtbank.

Het slachtoffer is met twaalf messteken en een aantal slagen op zijn hoofd om het leven gebracht.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com