Tien aanhoudingen bij Ochtendgloren op A1

Geplaatst op 18 maart 2011, om 14:46 uur

APELDOORN – Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 maart op de autosnelweg A1 ter hoogte van Apeldoorn de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ gehouden. Zij controleerden 485 voertuigen. Tien personen zijn aangehouden.

De bestuurders zijn gecontroleerd op het gebruik van alcohol en andere overtredingen. Zoveel mogelijk bestuurders zijn tussen 22.30 en 04.30 uur naar de parkeerplaatsen Lukasgat en De Hucht geleid, waar zij in eerste instantie een blaastest aflegden. Drie bestuurders hadden teveel alcohol gedronken, twee bestuurders waren onder invloed van verdovende middelen. 31 bestuurders konden geen rij- of kentekenbewijs tonen. In totaal zijn er 55 processen-verbaal uitgereikt.

Twee buitenlandse automobilisten negeerden een rood kruis, en moesten ter plaatse 180 euro afrekenen. Een bestuurder van een auto bleek een ongewenst vreemdeling te zijn, die ook nog 60 dagen hechtenis te goed had. Hij en zijn passagier zijn ingesloten. Wat betreft wapens is er 1 wapenstok, een busje pepperspray en een groot mes in beslag genomen. Een bestuurder die de controle probeerde te omzeilen bleek te rijden in een omgekatte auto en kon zich niet legitimeren. De passagier van deze man bleek na fouillering in het bezit van 20.000 euro cash. Beiden zijn aangehouden en ingesloten. Tenslotte is in een bestelauto een grote partij kleding aangetroffen die voorzien was van valse merken/etiketten. 80 trainingspakken, 676 t-shirts en 14 paar schoenen zijn in beslag genomen.