Beschonken brommenrijders aangehouden

Geplaatst op 22 april 2011, om 19:42 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 22 april op de Stationsstraat in Apeldoorn een 25-jarige bromfietser aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De Apeldoorner bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook een 34-jarige snorfietser uit Beekbergen bleek onder invloed te zijn van alcohol.

De politie hield de bromfietser omstreeks 00.55 uur staande voor een controle. Tijdens de controle wees een blaastest uit dat de Apeldoorner onder invloed was van alcohol. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en werd overgebracht naar het politiebureau waar hij 0.4 promille blies. Tegen de bromfietser wordt proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een uur later hield de politie een slingerende snorfietser staande op de Arnhemseweg in Apeldoorn. Een blaastest bevestigde dat de man uit Beekbergen onder invloed was van alcohol. Ook deze weggebruiker werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij 1.6 promille blies. Het rijbewijs van de Beekberger werd ingevorderd en ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.