Onderzoek naar mishandeling Silvolde afgerond

Geplaatst op 14 april 2011, om 15:54 uur

SILVOLDE – De politie heeft een onderzoek naar de mishandeling van een 64-jarige man uit Silvolde afgerond. De man werd woensdag 13 oktober 2010 rond 01.30 uur op de Ulftseweg in Silvolde aangevallen en mishandeld. Hij liep diverse kneuzingen op. Een 18-jarige inwoner uit Silvolde is als verdachte aangehouden. De politie kwam de man op het spoor naar aanleiding van een tip.

Mishandeling
De Silvoldenaar kwam op woensdag 13 oktober 2010 omstreeks 01.15 vanaf een cafetaria aan de Ulftseweg en liep richting huis. Na een paar honderd meter de Ulftseweg te hebben gevolgd, werd hij ter hoogte van een daar gelegen boerderij plotseling neergeslagen door een manspersoon. Het slachtoffer kwam te vallen en werd ook nog enkele malen geschopt.

De politie stelde een onderzoek in de omgeving in en naast een buurtonderzoek is in de nacht van dinsdag op woensdag 3 november ook een passantenonderzoek gehouden.

Ook verdachte in andere zaak
De 18-jarige Silvoldenaar is ook als verdachte aangehouden in een onderzoek naar de mishandeling van een 36-jarige plaatsgenoot en brandstichting in diens woning aan de Houtduivenhof in Silvolde op zondag 16 januari 2011. Voor deze laatste zaak werden ook een 19-jarige man en een 16-jarige jongen uit de gemeente Oude IJsselstreek aangehouden.

In sommige media werd gemeld dat het 36-jarige slachtoffer betrokken was bij drugshandel. Dit is uit niets gebleken.

De 18-jarige Silvoldenaar zit, net als de twee andere verdachten, in voorlopige hechtenis. Het dossier is ingezonden naar het Openbaar Ministerie.