Vier mannen aangehouden bij hennepplantages

Geplaatst op 14 april 2011, om 16:15 uur

APELDOORN – Op woensdag 13 april heeft de politie in Apeldoorn twee hennepkwekerijen ontmanteld. Bij een in werking zijnde kwekerij namen de agenten ruim 300 planten en 2500 stekjes in beslag. In een tweede kwekerij stonden geen planten, hierbij is de apparatuur in beslag genomen. Er zijn vier mannen aangehouden.

De politie kwam beide kwekerijen op het spoor na tips. In een schuur op een perceel aan de Deventerstraat in Apeldoorn troffen de agenten een in werking zijnde kwekerij aan. Ook in een kelder bij de woning op hetzelfde perceel bleken planten te staan. In totaal zijn er ruim 300 planten en 2500 hennepstekjes aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat er illegaal stroom is afgetapt. In een woning aan het Ledaplantsoen troffen agenten een hennepkwekerij aan die niet meer in werking was. Er zijn diverse kwekerijbenodigdheden in beslag genomen. De aangetroffen planten en materialen worden vernietigd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bij de hennepkwekerij aan de Deventerstraat in Apeldoorn troffen de agenten vier mannen aan. Een 25-jarige Apeldoorner, een 36-jarige man uit Westervoort en twee 51-jarige mannen (één uit Gennep en één uit Baarn) zijn ter plaatse aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.