Achterhoek: Automobilisten onder invloed

Geplaatst op 27 mei 2011, om 18:22 uur

ZEDDAM/ULFT – De politie heeft op donderdagavond 26 mei en in de daarop volgende nacht drie automobilisten, één in Zeddam en twee in Ulft, aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie kreeg rond 19.00 uur een melding van een eenzijdig ongeval op de Ettenseweg in Ulft. Daar was een 46-jarige automobilist uit Terborg tegen een lantaarnpaal gereden. De bestuurder was niet gewond, maar vermoedelijk wel onder invloed van alcohol. Agenten roken alcohol in zijn adem en hij sprak met dubbele tong. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 2,8 promille. Dat is ruim vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Omstreeks 01.30 uur hield de politie op de ‘s-Heerenbergseweg in Zeddam een 69-jarige automobilist uit Wehl staande voor een alcoholcontrole. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 1,0 promille. De automobilist kreeg een rijverbod van een paar uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Nagenoeg hetzelfde gebeurde omstreeks 02.30 uur bij een 34-jarige automobilist uit Gendringen op de Oude IJsselweg in Ulft. Hij blies op het politiebureau 0,7 promille. Ook hij kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.