Schoolbus Arcade betrokken bij ongeval - GelreNieuws        

Schoolbus Arcade betrokken bij ongeval

Geplaatst op 13 mei 2011, om 17:16 uur


SPANKEREN
– Een bus vol met schoolkinderen van basisschool de Arcade uit Warnsveld is vrijdagmiddag betrokken geraakt bij een aanrijding met een motorrijder op N348 tussen Spankeren en Leuvenheim. De 52-jarige motorrijder uit Wieringerwerf raakte gewond.

Het ongeval gebeurde kort na 16 uur. De touringcar reed richting Zutphen. Door een nog onbekende oorzaak kwam de bus in botsing met een tegemoetkomende motorrijder met zijspan. De zijspan was onbemand. De motorrijder letsel aan knie en schouder op en werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De touringcar zat vol met schoolkinderen van basisschool de Arcade uit Warnsveld. Ze hadden een schoolreisje gemaakt naar de De Spelerij in Dieren en waren op de terugweg naar school. De bus kwam met de voorzijde op de dijk naast de weg terecht. De buschauffeur, begeleiders en zo’n 50 kinderen konden zelf uit de bus komen. Een aantal kinderen hadden wat klachten maar konden ter plaatse door het ambulancepersoneel worden behandeld. De hevig geschrokken kinderen konden hun weg na een dik uur met een andere bus vervolgen.

Vanwege het onderzoek van de politie en de opruimwerkzaamheden was de weg nog geruime tijd afgesloten. Het verkeer tussen Brummen en Dieren werd omgeleid.