Politie jaagt op achterstallige boetes

Geplaatst op 21 juni 2011, om 17:41 uur

APELDOORN – De politie heeft dinsdag 20 juni in Apeldoorn een gerichte actie gehouden om openstaande geldboetes te innen. Ook kregen mensen die nog een straf moesten uitzitten bezoek. Twee van de vijftien aangehouden mensen hebben betaald, de anderen zijn ingesloten. Op andere adressen werd ruim 4500 euro aan boetes geïnd.

De politie gaat met enige regelmaat naar mensen die gesignaleerd staan om een geldboete te betalen of die nog een straf moeten uitzitten. Bij de controle van dinsdag betaalde een deel wel de boetes. Er werden vijftien personen aangehouden die voor 42 feiten gesignaleerd stonden. Vier van hen moesten een straf uitzitten, de anderen zouden in totaal 645 dagen moeten uitzitten wanneer zij geen geld hadden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Twee personen hebben geregeld dat de ruim 2200 euro die betaald moest worden op het politiebureau werd gebracht. De anderen konden of wilden dit niet. Zij zijn ingesloten en worden ingesloten in een Huis van Bewaring.

Aangezien de politie op sommige adressen niemand thuis aantrof, zal de actie herhaald worden. Dat de bezoekjes van de politie niet onopgemerkt zijn, blijkt uit het feit dat vandaag al weer 1600 euro aan openstaande boetes op het politiebureau werd gebracht.