Politie zoekt getuigen autobranden Apeldoorn

Geplaatst op 17 juni 2011, om 15:49 uur

APELDOORN – In de nacht van woensdag op donderdag is er een auto uitgebrand op een sportterrein bij enkele basisscholen aan de Steenhouwersdonk in Apeldoorn. De auto bleek dezelfde nacht gestolen te zijn elders in de wijk, aan het Markerichtersveld.

Ook is er mee gecrost op het sportterrein. Later in de nacht is een autowrak zonder wielen vermoedelijk in brand gestoken op het Musketiersveld.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brand is rond 02:30 ontdekt en gemeld bij de hulpdiensten. De eigenaar van de auto die gestolen is aan de Markerichtersveld is ’s nachts op de hoogte gebracht van het voorval. De auto, die niet veel meer waard was, bleek niet verzekerd te zijn waardoor de eigenaar wel opdraait voor de wegsleepkosten.

Later in de nacht is rond 04:00 uur een autobrand gemeld aan het Musketiersveld in Apeldoorn. Het betrof hier een onverzekerd autowrak zonder wielen, wat op blokjes stond in een parkeervak. In beide gevallen onderzoekt de politie of sprake is geweest van brandstichting en is de politie op zoek naar getuigen of mensen die meer weten. Hiervoor kan men de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).