Politieagent aangereden door scooterrijder - GelreNieuws.nl

Politieagent aangereden door scooterrijder

Geplaatst op 17 juni 2011, om 15:46 uur

APELDOORN – Een politieagent is in de nacht van donderdag op vrijdag 17 juni licht gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een scooter. De veroorzaker van de aanrijding is aangehouden.

Omstreeks 01.00 uur controleerden agenten op de Arnhemseweg een personenauto. Tijdens deze controle zagen zij over het fietspad een scooter zonder verlichting naderen met daarop twee personen. Een van de agenten gaf de bestuurder een stopteken, maar deze werd genegeerd. De scooterbestuurder reed om de agent heen en botste daarna tegen een andere agent aan. Deze agent kwam hierdoor hard ten val, klapte met zijn hoofd tegen de grond en is even buiten westen geweest. De agent is overgebracht naar het ziekenhuis en kon na behandeling naar huis. Hij hield hoofdpijn en een pijnlijke arm over aan de aanrijding.

De passagier van de scooter rende na het incident weg. De politie heeft uitgebreid naar de man gezocht, maar hem niet meer aangetroffen. De scooterbestuurder, een 21-jarige man uit Apeldoorn, werd direct aangehouden. Na een blaastest bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau blies hij een promillage van 1,0.

Een nader onderzoek wees uit dat de scooter eind mei in Apeldoorn uit een schuur gestolen is. De politie doet verder onderzoek en maakt tegen de scooterbestuurder proces-verbaal op. Hij is in verzekering gesteld.