Rijbewijzen van beginnende bestuurders ingevorderd

Geplaatst op 10 juli 2011, om 11:54 uur

ALMEN/WARNSVELD/BRUMMEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 10 juli het rijbewijs van vier beginnend bestuurders ingevorderd. Allen reden onder invloed op een bromfiets of snorfiets en één van hen ging met z’n brommer onderuit omdat hij teveel gedronken had.

De eerste aanhouding vond kort na middernacht plaats op de Almenseweg in Almen. Agenten zagen twee jongens op een bromfiets rijden, waarvan de passagier geen helm droeg. Toen de agenten het duo aanspraken, roken zij dat de bestuurder gedronken had. De blaastest op straat gaf aan dat de 16-jarige Almenaar teveel gedronken had. Op het politiebureau blies hij 0.8 promille en dat is vier keer het toegestane voor een beginnend bestuurder.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Later in de nacht, rond 02.25 uur werd een onwelwording gemeld op de Cortenoeverseweg in Brummen. Hier bleek een 16-jarige Zutphenaar na een avondje indrinken met zijn bromfiets onderuit te zijn gegaan. Op het politiebureau blies de tiener het zorgwekkende promillage van 1.3 !

Om 02.30 uur zagen agenten vier jongeren op een snorfiets op de Almenseweg in Warnsveld rijden. De uit Vorden afkomstige bestuurders (17) bleken beiden gedronken te hebben en de test op straat gaf aan dat ze teveel op hadden. Op het politiebureau blies de één 0.8 promille, de ander ruim 1.1 promille

Van alle bestuurders is het rijbewijs ingevorderd en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De ouders zijn op de hoogte gesteld.