Warnsvelder aangehouden na straatroof - GelreNieuws        

Warnsvelder aangehouden na straatroof

Geplaatst op 17 augustus 2011, om 17:01 uur

APELDOORN – De politie heeft woensdagmorgen 17 augustus een 22-jarige man uit Warnsveld opgepakt, die kort daarvoor een 66-jarige vrouw uit Apeldoorn op straat beroofde van haar trolleytas. De man is ingesloten, maar de politie is nog wel dringend op zoek naar getuigen die iets van de beroving hebben gezien.

Het incident vond rond 9.00 uur plaats nabij de kruising Stationsstraat – Deventerstraat in het centrum van Apeldoorn. De vrouw stond met haar trolleytas bij de bushalte aan de Stationsstraat te wachten op de bus. Een onbekende man kwam naar haar toe en vroeg om klein geld.

Toen de vrouw hier niet op in ging, rukte hij de trolleytas uit haar handen en rende daarmee weg naar de Deventerstraat. Daarna ging hij linksaf de Jonkheer Meester G.W. Molleruslaan en de Generaal van Zwietenlaan in.

De gewaarschuwde politie trof de verdachte, die voldeed aan het opgegeven signalement, even later aan op de Paul Krugerstraat. Hij werd aangehouden.

De trolleytas werd kort na de diefstal door een getuige aangetroffen naast enkele struiken bij een pand bij de kruising Deventerstraat – Molleruslaan. De portemonnee met inhoud bleek verdwenen.

De gedupeerde vrouw deed aangifte. Haar is slachtofferhulp aangeboden.

Om het dossier compleet te maken, is de politie dringend op zoek naar getuigen, die iets van het incident hebben gezien. Hen wordt gevraagd zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de politie in Apeldoorn via 0900-8844.