Brandbommen op A18 gegooid, politie zoekt getuigen

Geplaatst op 27 september 2011, om 14:47 uur

DOETINCHEM – De politie stelt een onderzoek in naar een drietal incidenten waarbij onbekenden onder Doetinchem brandende voorwerpen vanaf viaducten op de A 18 hebben gegooid. Voor zover nu bekend, zijn hierdoor geen ongelukken gebeurd. De politie vraagt getuigen om contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844.

Afgelopen week hebben onbekenden tot drie keer toe van viaducten in het buitengebied van Doetinchem brandende voorwerpen op de A 18 gegooid. Het eerste incident werd op dinsdag 20 september rond 21.30 uur gemeld. Een passerende automobilist zag iets brandends op de rijbaan liggen en vermoedde dat het om afval ging. De gewaarschuwde brandweer hoefde niet in actie te komen en de politie is niet ter plaatse geweest.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op donderdagavond 22 september blijkt er rond 22.00 uur een brandend voorwerp vermoedelijk vanaf het viaduct Beekseweg op de A18 te zijn gegooid. Een passerende automobilist moest uitwijken voor het brandende voorwerp en op de snelweg ontstond een brandvlek.

Zaterdag 24 september blijkt er rond 23.10 uur voor de derde keer een brandend voorwerp op de A 18 te zijn gegooid. Ook hier meldde een passant de brand en de brandweer bluste het brandje. In de laatste twee gevallen werden glasscherven aangetroffen en voor forensisch onderzoek veilig gesteld.

Tot nu toe hebben zich, voor zover bekend, geen ongelukken voorgedaan.

In het tweede geval zag een getuige rond de tijd van het incident een auto op het viaduct aan de Beekseweg staan. Deze auto, licht van kleur, had alarmlichten aan en reed even later weg in de richting van Wehl. Mogelijk heeft deze auto er iets mee te maken.

De politie sluit niet uit dat er meer incidenten hebben plaatsgevonden die niet zijn gemeld. Zij vraagt getuigen zich te melden via 0900 – 8844. Ook kan men informatie over de verdachte(n) doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.