Dertien aanhoudingen bij Ochtendgloren - GelreNieuws.nl

Dertien aanhoudingen bij Ochtendgloren

Geplaatst op 13 september 2011, om 09:55 uur

RIJSSEN/HOLTEN – Samenwerkende opsporingsdiensten hebben in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 september 2011 op de rijksweg A1 ter hoogte van Rijssen-Holten de verkeerscontrole ‘Ochtendgloren’ gehouden. Zij controleerden 227 voertuigen. Dertien personen zijn aangehouden voor uiteenlopende feiten.

In totaal is 7,5 kg marihuana, 500 gram Mephdrome (‘mauw-mauw’) en een grote hoeveelheid cocaïne in beslaggenomen. Twee automobilisten hadden te veel alcohol gedronken en één automobilist reed onder invloed van drugs. De belastingdienst nam vier auto’s in beslag in verband met achterstallige belastingschuld.

Aanhoudingen
Eén vrouw is aangehouden omdat ze als passagier van een touringcar een koffer vol met marihuana vervoerde. De 7,5 kg vertegenwoordigt een straatwaarde van ongeveer 50.000 euro. Vier verdachten zijn aangehouden omdat zij in hun auto ongeveer 500 gram Mephdrome, een levensgevaarlijke drug, vervoerden. Twee personen zijn aangehouden nadat de verdovende middelen hond aansloeg op een dashboard van een auto. Na gedeeltelijke montage bleek dat er achter het dashboard een grote hoeveelheid zuivere cocaïne zat. De auto is voor onderzoek inbeslaggenomen. De recherche zal verder onderzoek verrichten. Een automobilist legitimeerde zich met een gestolen rijbewijs. Hij kon hier geen verklaring voor geven en is aangehouden en ingesloten. Bij twee dames trof de politie een grote hoeveel hotelaccessoires. Het hotel had al aangifte gedaan en was verheugd dat de artikelen door de politie waren onderschept. Eén persoon stond gesignaleerd voor 17 openstaande boetes. Hij kon het totale bedrag van ruim 3000 euro niet voldoen en is ingesloten. Een andere persoon die nog een geldboete van 1700 euro had openstaan onderging hetzelfde lot. En een derde gesignaleerde had nog een vonnis openstaan dat hem is betekend en is ingesloten voor een openstaande boete van 56 euro die hij ook niet kon betalen.

Bijzonderheden
De parketpolitie inde 136 euro en betekende een openstaand vonnis. Tijdens het preventieve fouilleren trof de politie twee wapenstokken in auto’s aan Tegen de bezitters is proces-verbaal opgemaakt. Zij deden afstand van de wapenstokken. De Belastingdienst nam vier auto’s in beslag in verband met openstaande belastingschulden en inde direct 3500 euro. In 15 gevallen is proces-verbaal opgemaakt voor andere overtredingen, zoals rijden zonder onder invloed (3), niet tonen rij- en kentekenbewijs (4), rijden zonder verzekering (3), ondeugdelijk verlichting, invordering rijbewijs voor snelheidsovertreding van 212 km/uur (na correctie), wet identificatieplicht (3). Eén automobilist kreeg een rijverbod voor het rijden onder invloed van verdovende middelen.

Samenwerkende opsporingsdiensten
Aan deze gezamenlijke controles werkten regiopolitiekorpsen IJsselland, Twente mee, het Korps landelijke politiediensten (Verkeerspolitie en Nationale recherche), Koninklijke Marechaussee, Openbaar Ministerie, Parketpolitie, Permanent Autoteam, Drugs Expertise Nederland, Douane, Belastingdienst, Sociale Opsporings- en Inlichtingen Dienst, Parketpolitie, Rijkswaterstaat en Autobahnpolizei Münster Nordrhein-Westfalen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com