Studenten ROC helpen bij aanhouding winkeldief

Geplaatst op 16 september 2011, om 11:45 uur

DOETINCHEM – Donderdagmiddag 15 september is een 20-jarige vrouw uit de gemeente Aalten aangehouden voor winkeldiefstal.

Alerte winkelmedewerkers van een schoenenzaak in het Doetinchemse centrum hadden de vrouw in de smiezen en gaven haar signalement door aan surveillerende ROC-studenten. Toen de vrouw schoenen bij een andere schoenenzaak in het centrum had weggenomen, hebben de studenten haar aangesproken en is de politie gealarmeerd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Winkelmedewerkers zagen de vrouw en vonden dat zij zich verdacht gedroeg. Ze gaven haar signalement door aan ROC-studenten die in het centrum surveilleerden. Toen de studenten vervolgens in het centrum keken of ze de vrouw nog ergens zagen, hoorde zij de alarmpoortjes van een schoenenzaak aan de Hamburgerstraat afgingen. Een vrouw die aan het signalement voldeed rende weg. De studenten gingen achter de vrouw aan en konden haar aanspreken. De gealarmeerde agenten kwamen ook ter plaatse. De winkeldievegge is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kon zij weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.\

ROC-studenten
De studenten volgen de opleiding Medewerker Toezicht en Veiligheid en lopen op dit moment stage bij de politie. In speciale kleding houden zij toezicht in bijvoorbeeld winkelgebieden. Er is altijd een agent in de buurt om de studenten bij te staan.