Alcoholcontrole, 1 rijbewijs ingevorderd

Geplaatst op 30 oktober 2011, om 14:00 uur

APELDOORN – De politie hield in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober een alcoholcontrole in Apeldoorn. Het rijbewijs van een 48-jarige snorfietser uit Apeldoorn is ingevorderd. Een 44-jarige automobilist uit Arnhem liep twee keer tegen de lamp. Hij ging weer rijden tijdens een rijverbod.

Agenten zagen omstreeks 00:55 uur de 48-jarige snorfietser over de Agathastraat in Apeldoorn rijden. De man bleek onder invloed van alcohol en is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 2,6. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Een 44-jarige man uit Arnhem was eerder in de nacht al gecontroleerd. Hij bleek onder invloed en kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod opgelegd. Omstreeks 04:10 uur zagen agenten de automobilist over het fietspad rijden ter hoogte van de Europaweg. De automobilist werd nogmaals meegenomen naar het politiebureau. Hij blies een promillage van 1,0. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden tijdens een rijverbod.